De (on)waarheden van stress en burn-out - Elgers Coaching & Consult
Sharon Elgers, stress & burn-out coach, helpt jou bij stress, overspannenheid en burn-out. Coachen gebeurt persoonlijk, video, Facetime, Skype of face to face
Elgers, coaching, consult, burn out, stress, vertrouwd, Schiedam
442
post-template-default,single,single-post,postid-442,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

De (on)waarheden van stress en burn-out

De (on)waarheden van stress en burn-out

En de hype die de media ervan maakt

Het is hip hè, die burn-out. Er valt geen open te slaan of er staat een artikel in over burn-out en stress.

Er ligt door die stroom aan berichten een aantal grote gevaren op de loer. Doordat het zoveel in het nieuws is lijkt het normaal te worden én hierdoor lijkt het ook iets futiels te zijn. Dan hoor je ‘Ach, we hebben allemaal wel een beetje burn-out’.

Nee!! We hebben niet allemaal een beetje burn-out. We zijn niet allemaal een beetje opgebrand. Wel is het zo dat we in steeds grote mate ervaren wat een druk er op ons gelegd wordt om altijd maar ‘aan’ te zijn. Om een goed mens/partner/ouder/collega etc. te zijn en dan ook nog eens een fantastisch social media leven er op na te houden. Dat brengt een partij stress met zich mee, zie dan je hoofd maar boven water te houden.

Ik zal de komende tijd elke week eens zo’n artikel erbij halen om een aantal (on)waarheden van stress en burn-out tegen het licht te houden. Want we hebben er allemaal een enorme mening over. Maar wat klopt er nou eigenlijk?